Kerst of geen kerst

Het klinkt haast te zoet in een tijd waarin het wederzijdse vertrouwen aan het inzakken is: Dorpsplein Mierlo-Hout is er op gericht om om te zien naar elkaar. Om oog te hebben voor mensen die het net wat minder makkelijk hebben dan wijzelf. Mensen die om zorg vragen en mensen die het gewoon leuk vinden om eens een praatje te maken, om zo af en toe ideeën en meningen tegen iemand anders aan te houden. Mensen zoals jij en ik. Voor de mensen en organisaties die werken aan Dorpsplein Mierlo-Hout maakt het niet uit of het kerst is of niet. De kerstgedachte die vraagt om goed nabuurschap herkennen we het hele jaar door.

Om die houding ook in de praktijk te brengen, werken we met Dorpsplein Mierlo-Hout aan een buurt die onderlinge ontmoetingen stimuleert. Dat doen we door verschillende plekken te maken in de openbare ruimte, grotere en kleinere. Plekken in het groen waar veel mensen samen kunnen komen om bijvoorbeeld een yoga les te kunnen volgen, samen kunnen dansen of mogelijk een theaterstuk te kunnen opvoeren of aanschouwen. En plekken die juist intiemer van aard zijn om met z’n tweeën of drieën een kopje thee te kunnen drinken en de dingen van de dag door te nemen.

Variatie in gebouwen

Dat doen we ook door een divers programma aan woningen en andere ruimten te bouwen. Anders dan in de huidige situatie kent Dorpsplein Mierlo-Hout straks ook woningen voor mensen die geen zorg nodig hebben. We werken aan een mix van goedkopere en duurdere woningen die in verschillende gebouwen zullen worden gerealiseerd. Twee van die gebouwen staan langs de Hoofdstraat. Hier hebben de woningen een mooi uitzicht op de drukte van de straat, het verkeer, de school en de nieuwbouw van de Voorstadhalte. Andere woningen krijgen juist uitzicht op de kloostertuin die verscholen ligt achter de Hoofdstraat. Deze uitzichten zullen wat rustiger zijn omdat er geen doorgaand verkeer is. Tegelijkertijd wordt ook de kloostertuin een levendig gebied voor wandelaars en door de diverse voorzieningen die rond de kloostertuin komen te liggen. In de zone tussen de Houtse Parallelweg en de Pastoor Elsenstraat komt een vijftal woongebouwen. In sommige daarvan combineren we wonen met zorg en kantoren voor Savant Zorg.

Juist door het realiseren van een gebied met een variatie aan woningen en voorzieningen werken we aan omgeving waar ontmoetingen laagdrempelig van aard zullen zijn. Voor iedereen: bewoners, bezoekers en mensen die straks werken in Dorpsplein Mierlo-Hout. Om samen het hele jaar door iets van de kerstgedachte waar te kunnen blijven maken. Hoe mooi is het dan dat in de kloostertuin nog een mooie kapel staat. Kapellen en kerst hebben toch iets gemeenschappelijks. De kapel is gebouwd in 1930 en wordt momenteel prachtig verbouwd tot een ruimte waar alles te vinden is over de ontwikkelingen rondom Dorpsplein Mierlo- Hout. Inclusief een kopje koffie of thee en een luisterend oor. 

Ruimte voor gesprekken

We nodigen Mierlo-Hout graag uit om vanaf februari 2022 een kijkje te komen nemen in de verbouwde kapel. En om met ons in gesprek te gaan. Je bent van harte welkom. Voor nu wensen we je allereerst een heel gezond en mooi 2022. En wil je nu al iets delen met ons? We horen graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.