Verbindingen

Eerder namen we u mee in onze eerste ideeën en ambities voor een vernieuwd dorpsplein of dorpshart in Mierlo-Hout. Het dorpsplein is daarbij de plek waar mensen graag komen om te winkelen, om mensen te kijken, om op een terras te zitten, om … om van alles eigenlijk.

Centraal in onze opvatting staat een drietal kernwaarden. Dat zijn verbinding, passie en gemeenschapszin. Deze waarden willen we in zowel het proces op weg naar een nieuw dorpsplein gebruiken, alsook in de concrete uitwerkingen van de openbare ruimte, groen, gebouwen en de sociale structuren. 

Graag willen we met deze koers meer voor de wijk gaan betekenen. En zowel woonzorgcentrum Alphonsus als het Kindcentrum Mierlo-Hout meer betrekken bij de wijk en de wijk meer betrekken bij Alphonsus en het Kindcentrum. Dat is makkelijk gezegd natuurlijk. Heeft u een idee hoe we dat het best kunnen doen? Laat het ons weten.

Over hoe het dorpshart er straks uit komt te zien, weten we nog heel weinig. Wel dat er woningen zullen komen in verschillende prijsklassen en waarschijnlijk in de huur en in de koop. Veel woningen, misschien wel de meeste, zullen ook een goed gelijkvloers programma kennen, en daarmee aantrekkelijk zijn voor een breed publiek. Op deze plek in Ons Mierlo-Hout en via onze website en Facebook zullen we u ook in formeren over de stand van zaken in deze ontwikkelingen.

Op dit moment hebben we twee onderzoeken uitgezet. Eén naar de verkeerskundige situatie van de Hoofdstraat en directe omgeving. En één naar de stedenbouwkundige context. Samen zullen deze inzicht geven in de knelpunten die we ervaren én in mogelijke verbeterpunten. In maart kunnen we waarschijnlijk iets melden over de eerste resultaten van deze studies.

Tot slot, even terug naar onze ambitie van een dorpsplein waar verbindingen naar de wijk vanzelfsprekend zijn. Dat beeld van verbindingen zouden we graag benutten in een logo. Nu kwam ik laatst een logo tegen van een buitenlandse wijk, ver weg van hier, dat een verzameling liet zien van allerlei elementen die het leven mooi maken. Een optimistisch beeldmerk waar de zin in het leven van af straalt. Zouden we, vroeg ik me af, ook zo’n soort logo kunnen maken voor ons dorpsplein en dorpshart. En zouden we dat samen met de wijk kunnen maken? En wat voor verzameling van dingen horen daar dan bij? Iets met carnaval waarschijnlijk, of het ijsje dat je eet op een bankje. Wilt u ons helpen om dit logo te maken? 

Op 28 maart zullen wij ’s avonds aanwezig zijn tijdens de wijkbijeenkomst in de Geseldonk. Daar zullen we graag vertellen over de stand van zaken op weg naar een nieuw dorpsplein. Maar zeker zo belangrijk vinden we het om uw mening te horen over wat we aan het doen zijn . Alle suggesties zijn welkom. Maar wachten tot 28 maart hoeft natuurlijk niet. Via alex @ dorpspleinmierlohout.nl zijn uw reacties meer dan welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.